luxe-badkamer-stoomcabine-whirlpool (1).jpg

Tips voor een slimme badkamerindeling [inclusief voorbeelden]

Uren wegdromen bij de mooiste en grootste badkamers op Pinterest. Het lijkt vaak te mooi om waar te zijn, maar met een slimme badkamerindeling is er veel mogelijk. Daarom is het belangrijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Om u daarbij te helpen, leest u in deze blog alles over de meestvoorkomende badkamersituaties: smal, vierkant, klein, groot of met een schuin dak. 

Smalle badkamers 

Een smalle badkamer is gemiddeld 2 bij 3 meter. In een ruimte van dit formaat past veelal een toilet, badkamermeubel, douche en zelfs een bad. De hoeveelheid loopruimte die u overhoudt wordt bepaald door de grootte van de badkamerelementen. Wilt u graag een bad én een douche? Dan heeft u plek voor een douchecabine van 80x80 cm of een douchecabine van 90x90 cm. Vindt u de douche belangrijker dan een bad? Neem dan bijvoorbeeld een ruime inloopdouche. Het fijne van een ruimtelijke indeling is dat deze zorgt voor rust in de ruimte. Daarnaast laat u de badkamer groter lijken. 

Lees hier alle voordelen van een inloopdouche

Vierkante badkamers 

Een kleine, vierkante badkamer vraagt om een slimme indeling. Door een tussenwand te plaatsen benut u deze ruimte optimaal. Maak aan de ene kant een douchenis en plaats tegen de andere zijde een opbergkast of inbouwbad. Houd er wel rekening mee dat de badkamer minimaal 2,7 m breed moet zijn. Daardoor heeft u ruimte voor een douchenis van 80 cm breed, een tussenwand van 10 cm en een inbouwbad van 180 cm. 

Bij een grote, vierkante badkamer heeft u het grote voordeel dat u in het midden meer loopruimte heeft dan in een smalle badkamer. Dat is erg prettig als u met meerdere personen in huis woont. Hiermee voorkomt u een ochtendspits en kunt u tegelijkertijd gebruikmaken van de ruimte. 

Badkamers met schuin dak 

Bij badkamers met een laag, schuin dak spreekt de indeling vaak voor zich. De hoge kant is ideaal om een douche en badkamermeubel te plaatsen. Aan deze zijde is de ruimte namelijk hoog genoeg om te staan. Om de badkamer toch optimaal te benutten plaatst u een bad of toilet onder de schuine kant. 

Kleine badkamers

In een kleine ruimte past meer dan u denkt, het is alleen goed puzzelen. Zoek daarom naar slimme oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor een spiegelkast. Deze biedt u extra opbergruimte. Om meer loopruimte te behouden is een kwartronde douchecabine de beste keuze. Of overweeg een combinatie van een douche én een bad. Daarnaast zijn er ondiepe badkamermeubels, verkorte toiletten en ruimtebesparende inbouwreservoirs. Voor een open en ruimtelijke sfeer kiest u alleen voor een inloopdouche, badkamermeubel en eventueel een toilet of badkamerkast. 

Lees hier meer tips over het inrichten van een kleine badkamer

Grote badkamers 

Een grote badkamer is ideaal. Hierin heeft u voldoende ruimte om al uw dromen uit te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad en een ruime inloopdouche. Of creëer uw eigen wellnessoord met een luxe whirlpoolstoomcabine en groot badkamermeubel. 

De ultieme badkamerdroom is natuurlijk de ensuite badkamer. Vanuit uw slaapkamer loopt u direct uw badkamer in. Laat u de ruimte volledig open? Of plaatst u een tussenwand voor extra privacy? Qua indeling heeft u meestal alle vrijheid. Zet daarom eerst al uw wensen op een rij.

Voor meer inspiratie bezoekt u onze showrooms. Hier worden alle zintuigen geprikkeld en vindt u sfeervolle tegelpresentaties, complete badkameropstellingen en een enorm assortiment voor de perfecte badkamer.