Test - duurzaamheid - topbanner.jpg

Maxaro & Duurzaamheid

We zijn turquoise én groen

Bij Maxaro willen we het maximale betekenen voor mens, dier en onze planeet. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een win-winsituatie voor ecologie en economie. Daarom steken we veel tijd in een toekomstproof concept, waarmee we zo min mogelijk negatieve impact maken en bewust omgaan met energie. Dit beperkt onze ecologische voetafdruk. 

Lokale betrokkenheid 

Door te investeren in lokale samenwerkingen geven we terug aan de gemeenschap. Daarom steunen we lokale evenementen en diverse sportclubs. Met deze waardevolle relaties werken we samen aan een duurzaam en succesvol netwerk.

Als snelgroeiende scaling-up organisatie delen we onze ervaringen graag met anderen. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van lezingen op verschillende scholen ten behoeve van lokale support. Vaak komen onze medewerkers zelf met ideeën en initiatieven.

Maxaro Academy

Een van onze cultuurwaarden is Ontwikkel en ontplooi. Daarom bieden wij een inspirerende omgeving waarin nieuwsgierigheid wordt toegejuicht. Op elke afdeling binnen onze organisatie bieden we stageplekken aan, omdat we willen bijdragen aan de ontwikkeling van studenten die de toekomst gaan vormen. De Maxaro Academy is ook een initiatief waar we trots op zijn. Met de Academy willen we zorgdragen voor de kennis van onze medewerkers om hen volwaardig deel uit te laten maken van onze organisatie. De Academy is een zorgvuldig uitgewerkt online platform waar alle productkennis en salestechnieken in geborgd zijn om de salesmedewerkers en inkopers te faciliteren. 

Doorgroeimogelijkheden en professionele leervijver

Maxaro streeft ernaar om jonge arbeidskrachten voorsprong te bieden op de arbeidsmarkt met veelzijdige trainingen, relevante werkervaring en doorgroeimogelijkheden. Naast het verwelkomen van nieuwe collega’s en stagiaires worden onze medewerkers aangemoedigd om zich te blijven ontwikkelen. Dit doen wij door medewerkers in hun kracht te zetten en de deur naar andere afdelingen altijd open te houden.

Vitaliteit

Vitaliteit op de werkvloer is een terugkomend thema binnen onze organisatie. Activiteiten op het gebied van gezondheid en teambuilding worden aangemoedigd. Zo doen we al meerdere jaren mee aan verschillende marathons.

Het magazijn en onze processen 

In onze magazijnen en megashowrooms maken we gebruik van warmtepomp systemen, 100% ledverlichting en volledig elektrisch transport. Met efficiënte processen voorkomen we verspilling. Door middel van automatisch gegenereerde picklijsten en het vier-ogenprincipe vindt het picken van producten zo efficiënt mogelijk plaats en worden er zo min mogelijk fouten gemaakt. Retouren minimaliseren we door vooraf zo goed mogelijk met de klant te communiceren over hoe het product toegepast moet worden. Zo komt de klant thuis niet voor verrassingen te staan.

Producten 

Bij Maxaro staan we voor zelfontwikkelde kwaliteitsproducten die jarenlang meegaan. Deze ontwikkelen we in directe lijn met onze fabrikanten waardoor er geen sprake is van tussenhandel. Dit verkleint onze footprint, omdat we niet onnodig veel kilometers afleggen over land of zee. Ook resulteert dit erin dat we eerlijke prijzen kunnen vragen. Controle hebben over de waardeketen betekent grip hebben op gebruikte grondstoffen, keurmerken en arbeidsomstandigheden.

We doen er alles aan om onze producten te voorzien van duurzame kenmerken. Zo is een groot aantal kranen waterbesparend dankzij een slim systeem dat lucht toevoegt aan de waterstraal. In onze spiegels maken we gebruik van energiezuinige ledverlichting. Doordat veel producten van Maxaro modulair zijn, kunnen wij een productonderdeel opsturen naar de klant ter vervanging in plaats van het gehele eindproduct.

Inspireren 

We streven ernaar om onze klanten maximaal te laten slagen, ook op afstand. Door online de volledige aandacht, keuze en beleving aan te bieden, minimaliseren we de reisbewegingen van onze klanten. Van inspiratie tot aankoop tot service, alles kan online of in direct contact met onze afdelingen worden geregeld.  
 
We ondersteunen onze klanten in het maken van duurzame keuzes. Dit doen we door tips te geven voor het realiseren van een duurzame badkamer en door medewerkers op te leiden op het gebied van duurzame producten.